בלוג

טיפים נהדרים לבחירת שעון דופק

מרוב שניצוץ השעונים הממתינים לנו בכל מקום וחלון ראווה גדול ומסנוור, קשה מאוד להחליט איזה שעון יתאים לנו. מי שמעוניין לרכוש שעון יד לדופק לכאורה מצמצם את האפשרויות העומדות בפניו לבחירת השעון שמתאים לו, אולם עדיין ישנו מגוון עצום של חברות מותגים לשעוני דופק ווריאציות שונות שהשעון יכול להעניק; כיון שלא מדובר רק ביום אלא גם ב"אופי" של השעון – בתכונות שלו – מה הוא יכול להעניק כדי לענות על הצרכים של המתאמן, רצוי לבחון הן את הפונקציות שהוא מציע והן את הנוחות שבהעברת המסך והמידע.

אז כמה זה עולה?
כידוע, לשעון טוב ויוקרתי אין מגבלת מחיר. השאלה היא איך למצות את הפונקציות העיקריות שדרושות מבלי ללכת לאיבוד בין יותר מדי אפשרויות בשעון יד שאולי נראות קוסמות באותו הרגע אולם תופסות יותר מדי זיכרון בשעון החכם, זוללות יותר מדי בטריה או פשוט מבלבלות. במקביל, למצוא את המחיר הזול ביותר לשעון הרצוי – זו אולי מציאת האיזון ההוליסטי הקשה ביותר.

אילו תכונות עיקריות חשובות?
מלבד התכונות הבסיסיות שנדרשות לשעון ריצה פשוט כמו למשל מדידת שעון עצר, מדידת זמן אימון כולל, חישוב הקלוריות שנשרפו וכמובן מד הדופק המקבל את הנתונים מחגורת החזה, רצוי לברר גם אודות מקלטי נתונים לפעילויות במים, מתי הדופק ב-Zone ומתי חורג ממנו, חישוב של ההתאוששות הרצויה מול המצויה, הקלטה של אימון הבנוי מפרקים – פרקים משתנים של סבולת ועוד.

להעביר את הנתונים למחשב
נתונים של שעון דופק מתוחכם נשמרים ויכולים להיות מועברים בזיכרון אל המחשב הפרטי. ישנם שעונים שיש בהם זיכרון לשירים שמכוונים על פי המקצב הרצוי לאימון – רק לחבר אליהם אוזניות וישנם שמשמשים גם כטלפונים. המותגים המובילים בתחום הם פולאר, נייק, גארמין, סונטו וטיימקס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *