בלוג

שעוני לונג'ין

אומרים, כי לונג'ינס (Longins) הוקמה בשנת 1832 בלה- לונג'ין שקרובה לסיינט אימיר שבשוויץ, ורשמה לזכותה פריצות דרך טכנולוגיות לא מעטות. מקיף החברה היה ארנסט פרנסי ליון. סמל השעון היה שעון חול בעל כנפיים, על מנת לצמצם תופעה של זיופים. בשנת 1880 לונג'ין נרשם בשוויץ כסמל מסחרי – מה שטבע את מעמדו כסימן הרשום הקדום ביותר בהיסטוריית שעוני יד שוויצריים. כעבור 5 שנים זכה השעון בפרס הראשון שבתערוכה הבין לאומית שבאנטוורפן. המותג קצר הצלחות – לרבות אוסקר לכבוד העיצוב בשנות הששים של המאה ה-20.

לונג'ינס חלוצת פריצות הדרך הטכנולוגיות
לונג'ינס טבעה את חותמה בהיסטוריה בשנת 1912 כאשר הכניסה חוט חשמל למנגנון השעון שהופעל ועצר את המנגנון של התזמון בהתחלת המרוץ ובסופו – פריצת דרך בעולם הספורט. מאז, חברת לונג'ינס הפכה למודדת הרשמית של הזמנים באירועי הספורט בכל רחבי העולם, לרבות משחקי אולימפיאדות – קיץ וחורף רבים. בנוסף, השיא של לונג'ין עומד על עשרה גרנד פרי ו28 מדי ד'אור. כמו כן היא השיקה את שעון האלקטרומגנטי הראשון שלה בשנת 1905.

תעופה, ניווט וגילוי העולם
לונג'ינס תזמנה את טיסת הסולו הראשונה של לינדברג צ'רלס, אשר חצה את האוקיאנוס האטלנטי – לאחר מכן לינדברג עצמו שרטט את שעון הזוית לשעה והכניס לאותו שעון יד – יופי ונוחות. השעון ליווה גם את רואלד אמונסן שטס לראשונה מעל לקוטב הצפוני ואת אמיליה ארהרט האישה הטייסת הראשונה לחצות את האוקיאנוס יחד עם מטוס.

שעוני לונג'ין בישראל
בשנת 2005 הפיצה חברת לונג'ין שעונים באיכות גבוהה גם בישראל, עם דגם מיוחד לרגל יום העצמאות ה- 57 של מדינת ישראל. השעון עם מנגנון אוטומטי, על המטוטלת טבוע מגן דויד . מדובר בשעון GMT שעל פניו מוצגות ערים ברחבי העולם לרבות ירושלים בצבע כחול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *